Hogyan tegyük emlékezetessé az őszi szünetet

Még alig kezdődött el az iskola de már nyakunkon a várva várt őszi szünet.

Ismét lehetőség nyílik rá, hogy együtt legyen az egész család és közös, felejthetetlen élményeket szerezzünk.

Ki ne tudna meleg szívvel visszaemlékezni a gyermekkori őszi élményeire, a nagyi forró kakaójára, a színes falevelek gyűjtésére vagy épp a nagypapa mustjára a szüreti mulatságon? Mindenképpen érdemes időben tervezni, hogy hova menjünk, milyen programokon vegyünk részt a gyerkőcökkel. Vegyük mi is figyelembe mivel tudnánk gyermekünknek kedves délutánokat szerezni nagyobb összegek elköltése nélkül.

Mutatunk pár tippet, hogy mindenki számára emlékezetes maradjon az együtt töltött idő:

  • Ősszel minden a természetbe hív

A magával ragadó természeti környezet a szabadba csábít. A kirándulások, barangolások közben érdemes megcsodálni a különböző színekbe borult fákat, jó móka a falevelek, gesztenyék és egyéb termések gyűjtése, melyekből később gyönyörű őszi ajtódíszt, asztali díszt készíthetünk.

  • Közös reggeli piacozás

Itt az idő, hogy megnézzük a helyi termelők kínálatát a gyerekekkel, mutassunk meg nekik minél több idényzöldséget, gyümölcsöt és hagyjuk, hogy ők maguk válogassanak és válasszák ki a később közösen elkészített kedvenc sütemény vagy ebéd alapanyagát.

  • Családi mozi délután

Borús, esős nap esetén nincs kedvünk kimozdulni sem a lakásból, de nem is kell! Kuckózzunk be és tartsunk pizsama napot, a gyerekek garantáltan imádni fogják. Lustálkodjunk és nézzünk szívet melengető meséket együtt .

  • Fejlesszük a képességeiket játszva

A kertben, lakásban vagy akár a közeli játszótéren rejtsünk el különböző tárgyakat amelyeket meg kell találniuk egy kincskereső térkép segítségével, melyben találós kérdések mutathatnak rá a következő „kincs” rejtekhelyére.

  • Szabadtéri program

Magyarország csodálatos, tele van látnivalókkal, bakancslistás helyekkel, ezért szánjunk rá időt és fedezzük fel hazánk mesés tájait, mely varázslatos színekben pompázik ebben az évszakban.

 

Találjuk meg azokat a programokat, melyek a legkisebbek és a legnagyobbak számára is felejthetetlen élményeket nyújtanak és jól érezhetik magukat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük